Så mycket bättre.

Dagisfröken idag mellan 11 och 16.30. Mysbarn och mysjobb, blir tok bebissugen men får nog nöja mig med marsvin, lånekatt och vattendjur ett tag till. Finns väl en del som ska hinnas, upptäckas och göras innan den dagen kommer.
Mamman kom iallafall och plockade upp mig på bestämd tid och vi for till Bollnäs först och köpte nytt stalltäcke och ny fin grimma till Calle Cavat. Sjukt fruktansvärt förjävla kallt i deras stall så ett varmt innetäcke behövdes nu inför den befarade vargavinter. Myste hos Calle ett tag innan vi for upp med Kristin och hennes Martin till deras rum för en fika och lite prat. Är rädd att jag, mamma och Kristin skrämde livet ur honom när vi drog på med vår grova och rätt råa humor. Men han får väl helt enkelt gilla läget haha.. Hel skön grabb är han iallafall och go med syster.
Drog hemöver vid åtta och inväntade sedan Micke, käkade lite och kom just upp från ett skumbad i ett rätt trångt med mysigt badkar, tända ljus och skålade som alltid för oss och framtiden.
Snart tre år. Tiden rinner ifrån men jag älskar varje sekund.

Förhoppningsvis jobb i morgon annars så står jobbsök, erikshjälpen och kvalitetstid på schemat. Kanske klättring också. Micke har fyra dagars ledigt nu och på fredag nalkas utgång. Sjukt längesen nu!

Gör lite ont i Sälenhjärtat fortfarande. När man läser på allas vår facebook att många är där uppe nu, gänget man var ett med i vintras. Fina Mirja, Fina Patrik, Fina Värdshuset, Fina backar, Fina alla!
Men någon kom en gång på talesättet att borta bra men hemma bäst.. Och de är precis där jag är nu!

Ridsugen och tacksam över att vara hemma

Julskyltning igår, Micke blev ledig och följde också med. Myste på även om de känns som julskyltningen i edsbyn blir sämre och sämre. Trist!
Köpte glögg på Ica och adventsfikade lite med pappa igår kväll.
Besviken när jag vaknade klockan nio och insåg att skolan nog inte behövde någon vikarie idag. Masade mig upp och myste med Micke och djur innan jag körde honom till jobbet strax före tolv, åkte vidare upp till Edsbyn för lite kvalitetstid med mamman och hon bjöd på lunch. Åkte och köpte en julklapp till Mike och drog sen ner till Bollnäs med pappan för att köra lite bilar. Åkte till Arbrå och hälsade på systeryster och hennes fina häst Calle.
Kom hem för en stund sen och väntar nu på Mike som dyker upp strax efter nio.
Imorgon väntar jobb på dagis och sen skulle mamma hämta upp mig för att återigen åka ner till Arbrå, fika lite med kristin och titta när hon rider, kanske jag också får ta mig ett varv. Så oerhört ridsugen ibland och ångrar bittert att jag lade av. Men Calle är härlig så får väl kanske låna honom ibland.

För ett år sen flyttade jag till Sälen, en konstig känsla i magen. kommer sakna Sälen i vinter samtidigt som jag är så oerhört glad att vara hemma. Kommer helt klart åka dit och hälsa på gänget.. Så många som man saknar och kommer sakna åkningen tokmycket även om man inte åkte lika mycket som man trodde att man skulle kunna göra då jobbet tog mycket tid. Även om inte edsbybacken kan jämföras med Lindvallen så är jag tacksam över att den finns.


Skrynkel, vithaj och bästavän

Sov som en prinsessa inatt, marsvinet verkade också trivas och var tyst när vi släckte för natten. Klev upp i god tid för att hinna ha lite kvalitetstid innan Micke skulle jobba. Dammsugaren gick varm, disken från igår diskades och soffmys innan han for iväg. Strax därpå hämtade Lina upp mig och vi for upp till mållångsskogarna för en promenad med två skrynkel och en vithaj. Tre sjukt goa hundar med andra ord. Tån värkte till en början men när de nästan gjorde för ont så verkade den domna av av sin smärta så då knatade vi vidare, var ute i den flygiga pudersnön i nästan två timmar innan vi trilskade oss ut från skogsbilvägen och hemåt igen. Slocknade på soffan och vaknade inte förrän pappan ringde och ville ha en koppkaffe. Pappaochfridatid en stund och sen for även han.
Knatade ner till Värdshuset och hämtade bilen och for upp till Lina på Born. Skjutsade henne till Bollnäs och hämtade upp Micke på vägen hem igen. Soffhäng med Halvan, Katt och Marsvin nu. Kanske en promenad ner till sväres snart och sen hämta Lina i Bollnäs inatt.
I morgon är de julskyltning, om de nu är så mycket att hänga i granen men för tusan, jag behöver komma i lite stämning och Micke jobbar ändå.
Blir de inge jobb på måndag så blir de nog ett premiäråk på snöbrädan för säsongen. Jah!

Kylan biter och julen knackar på

Glögg och idolmys med Stefan och Elin ikväll. Så fint att bo grannar med folk man har så nära hjärtat. Tv-spel just nu innan de snart blir kväller då jag är trött som ett djur och micke kör ett 10 timmars i morgon. Ensam bagare ska han också vara tydligen så han lär peppa så han har energi långt ut i fingerspetsarna.
Sov fruktansvärt dåligt natten som var. Tror jag har nå konstiga hjärnspöken när jag vet att jag ska upp och jobba och är rädd att försova mig. Hade väl en natt med kanske 2½ timmes sömn totalt, men de är rätt mysigt att ligga och titta på Micke också. Stryka på kinden så han gör ifrån sig så ljud och gnussar lite i ögonen. Mys men trött tjej idag. Hade iallafall 4 engelska lektioner idag med olika gäng. Mina fina fina ungdomar.
Efter jobbet hämtade micke upp mig och vi åkte till Borgen och fikade Marias underbara fika och myste med lillsessan som var klädd till pepparkaksgumma. Underbara lilla tjej, så osannolikt söt.
Fick även med oss marsvinet Pelle hem som har bestämt sig för att bli alftabo på obestämdtid.. Han verkar iallafall gilla de, möblerar om i buren och skuttar runt på mattan. Otroligt söt kille som man måste klippa luggen på så han ser något och så man ser vad som är fram och bak. Just nu är han klippt med rätt kort lugg och polisonger.

Lägenheten är iallafall riktigt adventsfin nu, myspys stämningen kryper sig på. Nu ska jag bara köpa 100 julklappar till Micke. Vore roligt att köpa mycket småsaker så de ligger massor med paket under granen. Jah!

Jag saknar dig

Igår var det ett år sen min bästa Doffe fick somna in. Jag saknar honom så otroligt mycket och mer därtill. Ett år har gått oerhört fort men minnena har inte bleknat en sekund. Min fina bästa vän som torkade så många tårar och som delade många skratt. Det där med bara en hund kan folk köra upp någonstans för dom förstår inte.
En människa kan svika så hårt och såra så fruktansvärt men de skulle aldrig en hund göra.
Ibland kan jag känna din närhet, till och med din lukt. Jag vet att du skulle älskat vädret nu. Massor med snö som du skulle åka på dina långa rödbruna öron i.
Jag älskar dig och jag saknar dig.

Katten var billig.

Vaknade på minsta mysiga sätt i morse efter en hel natt med mardrömmar, haft mardrömmar en hel vecka nu. Kan inte förstå varför. Vaknade iaf med benen i kattens halvsmälta kvällsmat. Av alla ställen i hela lägenheten så valde han att lägga hela middagen i våran säng. Fruktansvärt less och trött torkade jag upp skiten, slängde sängkläderna i tvätten och försökte sova en stund på soffan men inte.
Blev iallafall på bra humör när jag for upp mot Edsbyn för jobb ett par timmar på skolan, alltid lika roligt och spännande. Hade NO och matte med sjuor som gick riktigt bra. Fick jobb på fredag också hela dagen så de känns roligt. Kan ju hoppas att de ringer redan i morgon eller torsdag.
Fick kallelse till sjukhuset idag också. Ska ner till Gävle nästa fredag så det är bara att hoppas att allt är som det ska. Mamma och Micke ska följa med och kanske en tripp till IKEA också hinns med då jag ska vara på sjukhuset redan 09.00
Nu kommer Micke snart hem, kanske vi ska adventspynta lite och sen är han ledig onsdag, torsdag och fredag så jag hoppas han har något på tapeten som han vill hitta på.

Sipuri/Törnberg växer

Ledig dag idag, kom upp på tok försent. Åkte hem till sväres för att svetsa lite på lillagul och for sedan till Bollnäs. Spanade in lite klappar och köpte ett par tomtar. Hade ingen som helst lust med jul tidigare och håller fortfarande fast vid att några speciella julgardiner blir det inte. Men allt mer faller jag för de söta tomtarna, ljusen och myspys i guld, rött och vitt. Det kan hända att de faktiskt blir lite mer än jag tänkte från början. Plockade upp pappan också så han for runt med oss.. Flängde runt i hela bollnäs kändes de som. Skulle avsluta med att titta in på aquahobby för att se om de hade några kompisar till MalleMal och se på sjutton, vi kom hem med fem stycken orangesvarta polare. Om Malle blev vidare glad vet jag inte, rätt svårt att se varken glädje eller sorg hos ett sådant djur. Ingen viftande svans, inget morrande heller men de märks väl. Har vi otur så käkar han väl upp sina nya mates men vi hoppas han accepterar dom och välkomnar dom med öppna fenor till familjen Sipuri Törnberg.
Våran fina snowboardåkare fick sig en ram idag och kom upp på väggen. Har dock inte spikat någon riktig plats åt honom ännu då vi inte vet när och om vi får våran 52tumare.
Ska spela en stund nu sen väntar sängen, No och Matte med sjuor i morgon. UNDERBART!

Jag ska skydda er

Har haft en sån där perfekt dag som man helst av allt skulle ha varje dag. De enda som kunde varit bättre hade varit om hjärtat hade varit ledig. Började söndagen med en fin sovmorgon, hjärtat åkte och jobbade vid halv tolv och sen kom pappa och hämtade mig vid ett tiden. Åkte till min äldsta prinsessa Alicia, hon pratade på om allt som en lillgammal tjej kan prata på om. Hon hade konstutställning och vernissage, pratade bebisspråk med jätteschäfern Tarek och kallade honom för sin lillapolare och redogjorde noga för honom att de inte var någon fara för hon fanns där för honom så han skulle klara sig oskadd. Avslutade besöket som alltid med världens största och goaste kram som värmer sådär långt in i hjärtat. Åkte vidare till lillsessan på Borgen. Tjejen som redan är fyra månader och som grimaserar och flinar upp sig när man pratar med henne och ibland kommer de så höga skratt så hon undrar själv om de allt verkligen var från henne.
Mina småtjejer som fyller upp med energi så man klarar sig ett tag igen, är så glad att jag är hemma i vinter så jag får spendera tid med dom och se dom växa. Förstår inte nu hur jag kunde vara ifrån Alicia hela förra vintern och nästan hela sommaren. Jag vill ju helst vara med dom varje dag.


Jag känner dig, jag känner dig så väl.
Dina fasor, dina våndor finns också i min själ.
Du är mitt kött och blod.
Det bär ett dyrbart namn, det är min kärlek utan villkor.
Jag gör vad jag kan.
Så stor och stark på dagen, men så liten mitt i natten,
när ingen ser, när ingen vet, kommer gråten mitt i skrattet.

Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro.

Stort är mörkret nu.
Månen är itu,
men det är natten som gör dagen ljus och mitt ljus är du.
Och denna jord är rund,
finns här ingen annan som kan ge mig sån förtvivlan?
Och som är lika sann.
Du blir rädd för dina skuggor,
alla hot som aldrig når dig.
jag ska sjunga dig ett löfte,
och jag vet att du förstår mig.

Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro.

Om du tänker dig den skogsväg,
vi vandrar ibland,
gick vi stigen ner till vattnet.
Din hand är i min hand.
Se så långt där ner i djupet,
på botten av den sjön,
där finns en silverskatt som glimmar,
den är din inatt.
Så slumra in och dröm.

Tån har lämnat in

Efter en lugn kväll igår med en trött man så somnade jag rätt tidigt efter ett par timmars spelande. Micke fortsatte ett tag innan även han kröp ner. Var ändå trötta som sjutton i morse och micke höll nästan på att för sova sig trots att han inte började förrän halv 12.
Jag har lite halvkasst samvete idag då jag inte gjort något annat än suttit på röven i princip. Skulle ta en promenad tidigare men min plommontå skrek i protest när jag försökte dra på mig skon. Vet inte hur jag ska bete mig längre, sjukt svårt att gå utanför dörren när man inte får på sig skon. Får kanske ta ett par kryckor till hjälp utomhus så länge. vill ju att den läker också och de gör den inte så länge det finns ett tryck på den.
Mamman var hit också, hade med sig fyra bananlådor med saker från mitt gamla rum. Gamla dagböcker, gamla skolarbeten, mängder med prydnadssaker och massa mer. vill inte ha dom, vill knappt se vissa saker men känns ändå svårt att slänga dom. Lite roligt var det iallafall att läsa dagböckera. Jösses.
Bekymmer och bekymmer är då två helt olika saker och högstadiets kärleksproblem var ju sjukt stora problem. Haha Batman om du bara visste att halva dagboken handlar om dig!
Malle mår iallafall bra i sitt nya hem och han suger sig fast på glaset och har god aptit.
Snart kommer Micke hem då blir de sen middag och lördagsmys, ingen aning om vad som händer sen, rätt sugen på utgång men Micke har ett 10 timmarspass igen i morgon så han får avgöra.
I morgon ska jag försöka hälsa på mina prinsessor och kanske en pappaochfrida dag. Myssöndag med andra ord..

Utökning

Jobb på skolan igår och idag. Blir verkligen överlycklig när dom ringer på morgonen och frågar om man kan rycka ut ett par lektioner. Det är kanske ett bevis på att de är åt det hållet jag ska gå när de gäller framtiden. När man inte behöver klistra fast något fejksmile för det sitter redan ett stort glatt leende där och det är så äkta som det bara kan bli. Otroligt skön känlsa.
Micke var ledig i onsdags och i torsdags. i onsdags for vi ner till Bollnäs för jag var tvungen att hitta ett par varma skor inför vintern då min tå som jag förfrös förra vintern har frusit igen och blivit stor som ett plommon och även samma färg nästan. Ont som satan gör den fortfarande när de är trångt åt den men den slipper iallafall frysa nu då jag faktiskt lyckades hitta ett par vinterskor. Brukar aldrig ha sån tur. Inte nog med skorna. Knatade in på appertiff också och vad hänger inte där om inte min snowboardjacka! var bara tvungen så jag fick med mig en ny brädjacka från WE hem också. Även en appertiff mössa inhandlades så nu kan kylan komma. Jackan var super då jag kan använda den till vardags också.. En bild kanske kommer om ni vill.
Efter vi hade gjort stan så åkte vi ut på elgiganten och köpte ett Ps3. Vi har pratat om att köpa ett tvspel så länge jag kan minnas men då vi inte haft något eget har det inte blivit av. Men nu slog vi till och satan vad roligt det är!
Hämtade akvariet hos pappa igår så nu är vi med fisk också. Tycker de är så mysigt med akvarium och sjukt lättskötta djur. Katt har vi ju också då Bonaparte har flyttat till oss och mamma verkar inte ha någon brådska med att han ska flytta hem heller och han får mer sällskap här så han får mer än gärna stanna. Bara mysigt!
Nu ska jag tända ljus och vänta hem Mikael för en myskväll och Ps3 ;)

Pussel

Besiktning för gula faran i morse, åkte på en ombesiktning för en liten skitgrej. Måste svetsa fast en stålbit bara sen så! Oerhört glad att de bara var de då jag trodde de skulle vara minst 10 punkter med olika saker att åtgärda. Men den gula faran gör ingen besviken.
Micke jobbar som vanligt men är ledig onsdag och torsdag iallafall. Han trivs bra och har ju bra arbetstider så det är perfekt egentligen men de kan bli lite långsamt. Förhoppningsvis får jag jobba lite den här veckan också. Hoppas varje morgon att dom ska ringa från något ställe. Allra helst från högstadiet där jag trivs som fisken i vattnet med mina underbara ungdomar.
I morgon ska vi åka och hämta ett akvarium också, pappa som ska slänga ut sitt så då kan de få stå hos oss ett tag, tycker de kan vara riktigt vackert med akvarium så vi får väl fara till Bollnäs och köpa någon firre också. Sen hoppas jag min snowboardåkare kommer med posten i morgon också, han kommer göra sig bra ovanför soffan.. Tvättid i morgon också. Mycket som ska hinnas men som sagt så är Micke också ledig.
Väntar på remiss från Gävle också, den kan också få dimpa ner i postlådan snart så man får åka och kolla upp, ta en tripp till IKEA också kanske ;) Hoppas bara jag slipper åka ensam.

För dig!

Att ta upp bloggandet igen är något som jag tänkt göra länge egentligen, samtidigt som jag inte riktigt vetat vad jag ska skriva eller vem jag skriver för. Har kommit på att de egentligen är skitsamma vem jag skriver för då de är så förbannat skönt att skriva av sig, eller att gå tillbaka ett år senare och kika vad man gjorde samma datum ett år tidigare.
Sen sist? Jag är egen företagare, blev ju kvar i Sälen över sommaren och drev en restaurang tillsammans med min bättre hälft som fortfarande står vid min sida. Drev stället helt själva och jobbade ungefär 15 timmar varje dag i nio veckor. Fruktansvärt påfrestande men otroligt roligt och lärorikt. Kanske inte något jag gör om. Flyttade hem i slutet av augusti och då hade jag blivit faster i slutet av juli till en liten Isabelle och även fått ett hemskt besked att farbror Stefan inte fanns med oss längre. Han försvann alldeles för tidigt och jag mår fortfarande skit att jag inte hade någon möjlighet att vara med på begravningen.
Allt de som hände under sommaren fick mig att vilja vara hemmakring denna vinter så vi skaffade lägenhet i Alfta och Micke jobbar på alfta värdshus och jag vikarierar inom barnomsorgen som i sin tur fått mig att vilja gå vidare i de banorna och söka in till högskola kanske redan till hösten. Micke och jag har fortfarande väldigt mycket saker som ska göras och drömmar som ska uppfyllas innan vi kan rota oss riktigt men som de är nu trivs vi oerhört bra i Alfta och ha nära och kära runt omkring.

En liten inblick och förhoppningsvis tar de inte flera månader till nästa gång jag skriver av mig.

RSS 2.0