Nu ska livet serveras på silverfat

28 maj, ett helt år sedan vi hade vår bal i Kilafors. En underbar kväll som inte kunde blivit mer lyckad. Solen sken över herrgården och vattnet nedanför låg spegelblank. Vi dansade så som bara vi kunde, inte många valser blev det. Mest någon form av konstiga discodanser och lite Leroy. Ett helt år sedan den gula klänningen användes och det svarta håret sattes upp och allt blev precis så som man hade tänkt sig. Det var en vecka kvar till studenten och vilken vecka sen. En vecka av fest och glädje blandad med sorg och nervös mage inför framtiden.. Allt skulle ju hända efter studenten. Inget har hänt, jag är mig lik precis på pricken lik. Livet ser ut som det gjorde för ett år sedan. Det är nu det ska hända. Det är nu livet kommer serveras på silverfat.. Nu tar Micke studenten och inget kan stoppa livet från att serveras nu.
Jag hoppas att 90:orna får en precis lika vacker studentvecka som vi hade trots att kroppen spritter i avundsjuka och någonstans vet jag att den vecka jag upplevde förra året finns det bara en av och den hade vi....


Någonstans borde det finnas en mening i vad som händer

Jag är svarthårig, det var kanske inte riktigt meningen men det går väl ur och blir brunt någon gång.. Det var mys med jordgubbar, melon och körsbär hos Linn i måndags. Hann med att hälsa på mormor och morfar en vända på vägen hem.
Igår klippte jag gräs. Riktigt duktig tjej  om jag får säga det själv. Komministergården är inte direkt liten och jag hoppas verkligen att familjen Sipuri investerar i en åkgräsklippare inom en snar framtid eftersom jag idag har en skinnflådd tumme och träningsvärk.
Hann inte riktigt klart så ska fortsätta nu när solen letat sig fram efter dagens regnväder.
Kristin och mamma kom på besök igår och åt mat nere på terassen. Idag kom pappan och åt varma smörgåsar. Har även bakat bullar idag, hör och häpna. Hela huset luktar nybakt och jag känner mig som en riktig hemmafru..

Our Place har brunnit, världen är orättvis
Jag söker svar

Som jag hade dig förut

Det blev ingen hårfärgning och skitsnack i fredags så vi tar det i morgon istället. Eller klockan är en bit över midnatt så det är väl snarare idag.
Jobbade både fredag och lördag i helgen. Snor fulla huvudet och feber hindrade inte från att göra comeback bakom bardisken. Även om vissa människor höll på att skratta ut sina drinkar över mig när jag öppnade munnen och lät som en trettonåring i målbrottet.
Har haft en period som garderobsflicka men det var bara jag och micke som jobbade i helgen så garderoben fick stå obemannad.. Riktigt roligt att skaka lite drinkar igen. Och jag känner lukten av Magaluf.
Sov bort hela söndagen och var lagom less när man vaknade klockan 15 och vädret var kanon.. Men yr.no har lovat fint väder nu ett tag...

Winnerbäck sjunger för mig ikväll och får mig att tänka på förr. Rätt eller fel? Det saknas helt klart, hur mycket som helst vissa stunder. Men jag blir lyckligast i detta.

Farbror Stefan ligger på sjukhus. Håller tummarna för att detta ska gå bra.

Nu välkomnar vi sommaren och tar nya tag

Vårsolen ligger över komministergården, älven forsar nedanför och jag hoppas varje kväll kommer se ut så här framöver. Motorbåten håller på att görs i ordning nere på uppfarten för att läggas ned i Viksjön inom en snar framtid. Sen blir det många turer i sommar till Kägelholmen eller bara åka och snurra runt lite. Vattenskidor ska det nog också hinnas med..
Mamma Sipuri fyller år idag också och det firas med glasstårta och hon fick ett armband från SNÖ av mig och Micke..
I morgon blir det en dag med mamman som det ser ut, behöver lite kvalitetstid med henne nu känner jag. Kanske en tripp till prinsessan i Knåda eller till mormor i Viken?
Fredag åker som sagt Anders och Marita bort och jag har en hel dag inbokad med Linn som kommer hem från Rhodos. Det är egentligen helt sjukt att det är ett helt år sedan vi var där..
Färgning av hår, frukt och skitsnack stod tydligen på tapeten på fredag.. Fint!

Försöker förlåta och förtränga

Nu tar vi nya tag, sommaren ser ju ut att kunna bli hur bra som helst och schemat såg ut att inte ta död på mig.
Man ska inte klaga även om nästa skitsak kommer däcka mig så ser jag fram emot att Lundell och Winnerbäck ska spräcka mina trumhinnor på Peace and Love. Att vakna svettig och äcklig i ett tält med världens (trots allt) bästa armar runt mig och ha honom så nära så man näst intill får panik över att man kan vara så nära.
Förlåter och Förtränger...

Matten går förövrigt inge vidare, får poapå med den lite i höst också men det gör mig inte så mycket. Skulle vara kanon att hinna klart före Magaluf bara... Och appråpå Magaluf så är det snart bara 3 månader kvar.. Och det spritter i kroppen av längtan..

På fredag åker mamma och pappa Sipuri till Sicilien en vecka.. Skönt att ha komministergården för oss själva ett slag.. Hoppas på terassväder så man kan vila upp sig efter både fredags och lördagsjobb på Bonden i helgen...

Död inombords

Jag vet egentligen inte varför jag skriver. Jag kan inte längre sätta ord på hur det känns. Tom? död? vilsen? Jag vet inte, jag går runt som i en bubbla. Jag ska inte klaga, jag gillar inte folk som klagar. Men när man inte riktigt vet var man ska ta vägen, när det helt enkelt inte finns någonstans att ta vägen. Någonstans att fly, någonstans att gråta.
Lasse sätter ord på mina känslor, Lasse är fin men han är dock dålig på att hjälpa. Bättre på att fälla dom skakiga ben som ännu står och fylla ögonen med tårar.

Framtiden är osäker


Linn åker till Rhodos idag och ingen i världen förtjänar en fin resa mer än Linn. Hoppas ni får en underbar resa. Samla krafter.

Mikael Sipuri

Bästa hjärtat.
Det finns så mycket jag vill säga men det finns inte ord som räcker till


Med många tankar på skogspromenad

Vi packade in oss i helikoptern idag. Jag, Micke och Doffen.. Styrde mot Ryggesbovägen för att ta en tur till Torpaflen.. Hittade en hund efter vägen som vi tog till en närliggande gård där de till slut kom fram att hon bodde. En hel hop med katter hittade vi på gården. Katt på katt på katt kom fram under huset..
Fortsatte vår färd mot Torpaflen och hunden njöt lika mycket som vi av att andas skogs och vårluft.. Regnet hängde i luften men det gjorde inte mycket när vi gick den branta trollstigen upp mot vindskyddet.. Vi skrek vårskrik, mest kanske för att skrämma eventuella djur i skogen.. Men det var härligt och energin fylldes på..

På väg ner för Svältavägen

Är det samma land där dom bor Indianerna?

Nu verkar hösten bara ha två alternativ kvar. Indonesien eller Avoriaz. En stor skillnad på ställen. Åka bräda och blanda drinkar eller Surf och blanda drinkar. Det lutar åt Avoriaz ett tag iallafall. Vore riktigt fint att åka ner till Joel och Sanny ett tag. Mest för att ta igen all tid som vi missat under ett par år och få åka lite bräda. Förhoppningsvis inviga en ny bräda och få lite lektioner i det mesta. Verkar vara riktigt feta pister där nere och jag är verkligen sugen på höst precis nu. Sen kanske till indonesien till "StorTobbe" som ska öppna surfshop. Vore riktigt roligt att lära sig surfa och bara lapa sol och förhoppningsvis få ett bra jobb..
Men först har vi sommaren, då det blir jobb. Hoppas på massor av jobb både med old folks och Bonden som det ser ut nu. Jag tackar inte nej. Och jag ska stå längst fram på Winnerbäck med Linn i handen i Borlänge och jag ska luta mig tillbaka mot Micke under Ulf Lundell. En så fin sommar står på tapeten och när hösten smyger sig på åker vi till Magaluf. Kan inte bli bättre nu.. Men som sagt Indonesien eller Avoriaz?

Fikade på skolan idag, det var mys. Ska träffa Sanne någon dag, även där ta igen förlorad tid.
Linn åker till Lule i morgon och försvinner ett tag igen. Och vi har världens vackraste bilder sen sista april.




Var ligger landet där man böjer bananerna?

Helgen är slut, den har varit lång och helt suverän. Linn kom hem och vi hade en underbar sista april med världens knäppaste liga. Det var skratt så magarna krampade, maten var fantastisk och vi hade massor av exotiska frukter. vi körde lösmustascher och drack goda banan och kiwidrinkar som Micke glatt blandade. Vi tittade på fyrverkerier vid Nabban innan vi gick tillbaka till Micke för bastu och badning. Galet kallt men fruktansvärt roligt.. Bilder kommer senare från denna kväll. om det nu finns någon som kan läggas upp här.
Under helgen har det varit mest att suttit i solen, lekte trädgårdsmästare en stund igår och krattade och rensade jordgubbsland, åkte sen och jobbade vilket också var lyckat och inte så mycket folk. Sov bort halva dagen idag vilket inte gjorde så mycket då vädret var rätt mulet och kallt..
I morgon och på tisdag ska jag jobba på dagis.. Kanonkul med lite att göra och med lite pengar..
Och på tisdag ska Pokki kastreras, stackars misse...

Kanske att man hinner med en stor kopp te i Storsveden någon kommande kväll inom snar framtid

RSS 2.0