Inget stoppar oss nu

Hon dök upp på skolan idag, helt underbar känsla. Som jag har saknat henne alltså. Att få den största och varmaste av kramar så var det nära att tårarna kom. Det är något med dig Linn som jag inte kan sätta fingret på, något alldeles speciellt. Jag är nog lite kär i dig kanske. Där satt vi i en av sofforna på voxgym och efter fem minuter kändes det som om hon inte hade varit borta i ett par dagar ens.
Jag hoppas och känner långt in i hjärtat att vi ska vara i Cham i höst. Åka så mycket bräda som möjligt och jobba. Det vore fint att uppleva innan vuxenlivets klor hugger tag i en och sen är man fast i dess skrämmande käftar.
Vi kan stanna så länge vi vill i Cham eller var vi nu till slut hamnar eftersom Micke fick brev från Pliktverket idag och hans önskan om att slippa rycka in i januari 2010 hade beviljats. Framtiden ligger framför våra fötter.

Jag är sjukt sugen på en hundvalp också, en bullterrier. Det får bli när vi kommer hem.

Nu blir det sängen, tidig kväller. I morgon väntar jobb på bonden. Jag och Micke ska tydligen driva puben själva i morgon eftersom resten av personalen är i Viksjöfors och har serveringen. Men det lär gå bra.

När det inte finns ord <3

När sommaren känns långt  borta och man behöver de där lilla extra. Jag håller med Linn, helt underbara människor.
Micke ser ut som en gangzta, Steffen är lik han Alexander i Adam och Eva, Tim är bara Tim och som vanligt störtskön. Låten gör sitt och jag vill ha en sådan sommar med er i sommar. Lova mig det.

http://www.youtube.com/watch?v=SorE3NcvUf0

Dina armar värmer, vi klarar de tillsammans

Snön faller igen, trodde våren hade anlänt men tydligen är det för mycket att hoppas på i mars månad. Jag minns förra året när vi åkte till Rhodos i slutet av maj så föll ju snön. Man ska inte hoppas för mycket på tidig vår men de vore skönt eftersom jag riktigt kände hur energin fylldes på när vårsolen värmde på ryggen för ett par dagar sen.
Huset i Alfta blir kallt när snön lägger sig och Micke gör brasa i kaminen i rummet. Inte mig emot, riktigt mysigt att kura ihop sig framför den med Mickes armar som håller om och håller nära.
Det har varit mycket på slutet, med saker som man aldrig trodde skulle hända och saker man inte kan acceptera även när man vet de mesta. Jag är beredd på att försöka lösa och ge det en chans, det är inte värt att förlora som det känns. Det finns så mycket i framtiden som gör att det är värt att kämpa. Vi får försöka.

På torsdag kommer Linn hem, det ger mig lika mycket energi som vårsolen.


Linn Lundin

Jag saknar Linn, fruktansvärt mycket . Jag skulle vilja sitta i köket i Storsveden med en av de stora tekopparna framför mig, och som hon skulle sagt i de mest omysiga ljus från kökslampan. Prata om livet, framtiden, ångesten och paniken. Vad som är rätt och vad som är fel, åt vilket håll hjärtat vill och åt vilket håll hjärnan vill. Det finns ingen som förstår mig som du, men det är inte konstigt. För vi är så lika, men ändå är vi så olika Linn.
Jag vill bli som du när jag blir stor, det vet du.
Hon kommer hem nästa helg, på en blixtvisit för att sedan försvinna ett par månader till. Om jag kunde skulle jag hindra dig från att åka tillbaka Linn, men det går inte med dig. Du är din egen.

och som jag fick i ett meddelande för ett tag sedan, förmodligen det vackraste av alla meddelanden
"Älskar dig Frida, i all din glans och sorg så är du den vackraste människan jag vet"

Jag är så glad att jag har dig Linn Lundin<3

Du har mitt hjärta.

Micke fyller år idag, dagen började med att Anders och Marita kom och sjöng vid sjusnåret. Jag blir alltid lika glad av födelsedagssång och passade på att njuta lite och låtsas att den var till mig också. Min tjugonde födelsedag kommer ju att firas på Magaluf och tror knappast att Micke sjunger för mig och ger mig frukost på sängen. Eller frukost och frukost vi fick glass i morse. Fint lyx.
Han fick iallafall en ny skärm till datorn, en platt och sjukt stor skärm. Nästan som att titta på tennis när man sitter framför den. Huvudet går fram och tillbaka.
Av mig fick han iallafall ett armband från Thomas Sabo. Riktigt fint och riktigt mycket Micke.
Nu kommer grabbarna och Linda snart på fika sen ikväll har jag lovat honom massage.

Tillsammans är vi oslagbara och vi klarar även denna uppförsbacke. Jag lovar dig det bästa hjärtat

Frasse <3

Och när man inte tror att det går att bli mer ledsen och tom som människa så får man ett besked som gör att världen rasar ännu lite till. Prinsen somnade in idag, det går inte att förstå. Lilla klumpen. Jag vet inte ens vad jag ska skriva, sjukt overkligt och alldeles för sorgligt för att förstå. Det var ju alldeles nyss han var som tokig i wiikontrollen och vem kunde ana att han skulle somna in för gott två veckor senare.
Men du slipper ha ont nu.
Och du kommer alltid vara min klump, älskade Frasse


Fem kufar på 15 kvadrat.

Nu längtar jag till påsken, eller rättare sagt påsklovet. den 14 april ska Micke tatuera sig, den kommer bli riktigt cool så en bild får komma upp här sen kanske. Så då blir det en dag i Gävle med honom och sen den 15 eller 16 åker vi upp till Funäsdalen ett par dagar, drar en liten favorit i repris sen Vemdalen även om vi inte blir riktigt samma gäng. Som det ser ut nu blir det jag, Micke, Stefan, Henke och kanske Tim. Helikopterfärden dit och hem kan bli riktigt intressant. Sen att bo på typ 15 kvadrat med fyra grabbar lär bli rätt jobbigt men de blir nog fint som snus också och jag hoppas på kanonväder. Synd att Linn inte har möjlighet att följa med, det hade varit pricken över i.
Så härligt och skönt att ha saker att se framemot.

Jag är febrig och mina ögon rinner så nu blir det kväller för att räkna ut hela boken i morgon. Hejja!


Tweakade sönder

Alltid lika seg tjej när det är söndag, Micke är minst lika seg och stackarn har ju skola hela veckan också.
Var domare med Mike igår i backen. Var session och jag hjälpte väl till så gott jag kunde att bedöma även om jag inte riktigt hängde med i alla dessa tricknamn. Var iallafall olika delar i tävlingen och det var väl inget under att Jonas Hjohlman tog hem nästan rubbet bland seniorerna. Sjukt roligt att Steffen tog hem Tweakdelen. Riktigt rolig dag i backen och var egentligen meningen att vi skulle döma i Bolle idag också men vi kom inte hem förrän vid fem tiden i morse så att vara fit for fight i Bolle klockan tio kändes ganska långt borta när jag med ömma bartender fötter kröp ner i morse. Vi jobbade alltså igår, sjukt mycket folk för att bara vara vanlig lördag, visst de hade ju varit bandy men speciellt mycket bandyfolk var de ändå inte. Fick efter stängning ta hand om ett knäckt näsben, riktigt sned näsa som fick köras till akuten och som jag verkligen hoppas att de gick bra för.
Nu blir de Edsbyn och kryp i säng

Klumpen var som tokig i Wiikontrollen

Var uppe med tuppen i morse och hasade mig iväg för lite matematik plugg på gymnasiet. Jag skulle nog kunna vara där jämt, saknar det så otroligt mycket. Himla tur att jag får mina mattetimmar och att Micke går där så jag kan smyga runt där ibland och andas in den unkna lukten av tonårsochsprudlandehormonerpåvägattblivuxenmänniskor. Jag kan faktiskt känna mig gammal ibland. Det känns som evigheter sen jag gick i ettan och var livrädd för Kenneth ända tills han var den människa som fick mig på fötter. Men det känns som sagt evigheter sen och just nu skulle jag vilja göra om förra våren igen. Den var underbar.
Hämtade upp Mike och gjorde inte så mycket. Färsk pasta med Carbonara till middag och sen skjutsade jag honom till backen för avslutning i snowboard skolan.
Fick ett mess av Pilo vid halv nio att vi skulle komma och hälsa på henne och Frassen så vi styrde vår kos mot Born. Frasse har blivit gigantisk sen sist. 13 kilo klump är inte att leka med. Vi spelade Wii Sport och myste på i Linas lya tills tiden hann i fatt och de blev dags att åka hem. Vi får ta fler sådana kvällar framöver Lina.

Nu ska jag krypa ner för lite myl om jag ens hinner lägga huvudet på kudden innan jag somnar.

Utklassad av en tvååring

Jag och mamma var till Alicia idag. Den damen kan verkligen det där med att förgylla dagar. Hon spexar och far fram, ljuger ihop om hur mamma är racerbilsförare och skoterförare. Vi åt chokladbollar, byggde snögubbar, läste om Hugo och trafikljusen, ritade massor och spelade fiskspelet där hon utklassade mig totalt.
Fikade på skolan med Malena och Sanne också även om Malena bara var med en liten stund, kände hur jag saknat detta prat och hur mycket jag saknar förra året. 
Kom nyss hem från Bollnäs, var dit och hämtade mina stövlar som varit på lagning och fick även med mig en ögonskugga från Åhlens hem.
Nu blir det att ta ett bad och rensa ur garderoben. Idag har det i allafall hänt något, kanske kan hinna räkna lite matte också. Duktig!


Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår

Tänkvärt

Kalle är den typen du älskar att hata..
Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.
När någon frågade honom hur han mådde svarade han:
" Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar".

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom:
"Hur lyckas du?"
Kalle svarade: "Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör."
Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.  
Jag väljer de positiva sidorna i livet.

"Säkert, men det är inte fullt så enkelt",  protesterade jag.
"Det är det", svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.  

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en  allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev  Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: " Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?"
 
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.
"Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter", svarade Kalle.
" Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva".
"Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?" frågade  jag
Kalle fortsatte: "Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd.
I deras ögon stod skrivet: "Han är döende". Jag visste att jag måste göra något.
Vad gjorde du då?", frågade jag.
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig", sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
Ja", svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.  
Jag tog ett djupt andetag och ropade: "Tyngdkraften".
Genom deras skratt sa jag till dem: "Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död".
Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är, trots allt, allt.
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga". Matteus 6:34
Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Rensa ur garderoben för Sri lanka

Ännu en dag har sprungit förbi, jag hinner inte riktigt med dagarna medan jag gör ingenting. Det är bara morgon och kväll numera och jag harde planerat idag att jag skulle vara duktig och plugga min matte och städa ur graderoben inför
Sri lankaaftonen på Bonden.
Appråpå det, alla som känner att dom har kläder dom inte använder kan lämna in det på Bonden eller Pingstkyrkan så får människor i Sri lanka dom. Allt från 0 år till 50 år.
Jag har i allafall inte gjort något av det idag utan skjuter upp det till i morgon eftersom morgondagens schema är precis lika tomt. Eller nej kanske inte. Sanne var sugen på en fika och det skulle verkligen vara mysigt och behövligt.

Nu blir de soffan med en Gott&Blandat i väntan på Micke och en tidig kväller.



I Vasas fotspår och steget närmare Magaluf

Kom nyss hem från MAX, var dit och träffade Mickes kompis Johan från Luleå. Han hade kört vasaloppet, verkade lagomt slut efter att stakat sig fram mellan Sälen och Mora i nio timmar. Alltså förstå det. Att ens stå upprätt i nio timmar skulle vara döden. Sen att staka sig fram i trängsel med 16 000 andra kan jag inte ens förstå att man gör frivilligt, ännu mindre betalar pengar för.
Fin jobbar helg har det varit, var som sagt Three for you i helgen och Helena och Ankan är verkligen riktigt bra. Nya grejer är på gång på Bonden så snart kommer puben bli riktigt mysig och häftig.
Veckan som kommer blir nog en plugg vecka som det känns. Skulle vara grymt skönt att bli klar med matten.

Magaluf är ett steg närmare eftersom den första inbetalningen är avklarad och nu är det försent att dra sig ur. Underbart!

Grattis i efterskott till Adam som fyllde 20 igår också.

RSS 2.0