Hej Säl

Nu är allt packat tror jag. Kvällen har spenderats hos storebror med tacos och mys. I morgon styr vi vår bebisblå helikopter till snö och Sälen. Jag har inte riktigt fattat. Micke har stått för packningen och jag har mest nickat eller ruskat på huvudet. Brädorna är iallafall packade och det känns som vi tar oss en jävla bra bit med dom. En knas känsla i magen som jag inte vet om är en knut eller fjärilar. Kanske båda delar men det blir nog bra. Längtar redan tills de kommer upp folk och hälsar på.
Håller alla tummar jag har att helikoptern håller vintern då ekonomin inte tillåter annat. Den är iallafall nytvättad. Nästan all mossa på taket är borta också.
Ska försöka fixa internet där uppe så man kan hålla sig lite uppdaterad på facebook.

Rosenström igår på Tuppens var riktigt kul. Sjukt tryck på baren och vi fixade de galant, känns mer än vemodigt att lämna ett så fint gäng nu..

Lyssnar på Stad i ljus ikväll med Körberg och minns en fin gymnasietid. Saknar de och alla som hörde den till.. Nya äventyr väntar. Så snart som i morgon

Två dagar kvar

Gräsmattorna är fortfarande gröna i alfta. På tisdag är det december och det är mindre än en månad kvar till julafton..
På måndag packar vi helikoptern och en buss och far till Sälen. Där är marken snötäckt och på tisdag ska mina nya snowboardboots invigas i Lindvallen backarna.. Underbart! Ja som sagt bara två dagar kvar nu innan vi far. Har inte packat en låda ännu. Skrivit en halvt oseriös lapp om vad som är viktigt att komma ihåg. Där står det inte mycket mer än snowboards.
Jobb ikväll iallafall. Hoppas Rosenström drar mycket folk och att de blir ett bra drag när pojkarna busar med flickornas musar. Rosenström ger mig fina minnen från en kväll på långnäs förra sommaren.. Minns du Linn?
Försöka packa i morgon och sen tacos hos storebror. Fint!


Doffen saknas

Sov gott älskade hjärtat

Idag fick Doffe somna in alldeles lugnt och stilla. En stor tomhet och en enorm saknad.
Tack för tio underbara år, du har varit min läromästare här i livet. Tack för all glädje du gett och alla fantastiska stunder jag har fått dela med dig. Du lämnar kvar så många fina minnen och du finns föralltid i mitt hjärta och det vet jag att du vet..
Sov gott älskade vän, min bästa.

Prinsen

Älskade du, inget blir sig likt utan dig.
Du är så mycket mer än bara en hund. Du är min lillebror och du har alltid funnits där.

Du har mitt hjärta.




Och idag är det precis två veckor kvar tills vi blir Sälenbor i ett halvår. Jag är så glad att få uppleva det tillsammans med dig. Du är underbar!

En sån kväll

En sån där kväll som näst intill aldrig inträffar. En underbar kväll med några av dom bästa människorna i ens liv.. En sån där kväll man kommer minnas om 20 år och le åt vilken bra tid i livet man hade och man kommer hata sig själv att man inte njöt mer. Jag njuter.. Ikväll känner jag mig som en riktig livsnjutare, när man kan känna hos vilka människor man egentligen hör hemma.. Vilka människor som är ens vänner.
Vi hade en fantastisk kväll på komministergården. Lite av en avskedsfest för mig och Halvan. Underbara presenter som kommer behövas när hemlängtan gör sitt i Sälen.

Linn fattades ikväll, de gör hon varje kväll.

Micke spräckte pannan i isen.

Och som alltid har jag ont i käkar och magen efter alla hysteriska saker man näst intill dött av skratt till..
Jag älskar er..


Detta foto var en av presenterna. Förstorad och inramad.. Kommer få en mycket fin och speciell plats i den lilla stugan i Sälen.


Fick även fina ljus av grabbarna och en hemlig present av Jessi och Jeppe som ska öppnas när allt känns hårt och piss där uppe.. Blir förmodligen julafton skulle jag tro.. Spännande vad det kan vara iallafall..

Drömmar

Jag tycker om när kylan biter i kinderna när man kliver utanför dörren. När höstslask och regnväder sakta går över till vinterköld och små små flingor. Jag tycker om när snöjdjupet i Sälen/Lindvallen visar på 3 dm och backarna snart är åkbara..
Har spanat in en fin bräda på sport-conrad.com. Har också spanat in ett par fina boots på Knåda Sport då jag känner att jag vill gynna bygdens utbud men där de inte fanns något bräda jag fastnade för. Jag hittade också ett riktigt fint ryggskydd där idag som kommer bli väl behövligt till vinterna då jag fan i mig ska sätta något i ett lite större hopp.
Har inte hittat någon hjälm ännu men de kommer.. Nu vill jag till Sälen.. NU NU NU! Samtidigt som jag känner skräck.. Varför?

Lilla My burken är proppfull av torkade kantareller iaf så jag och Halvan får äta svampmackor den perioden då pengarna inte riktigt räcker.. Inget emot svampmackor dock..
Men när pengarna inte räcker till så mycket så känns snowboarddrömmarna långt borta..
Får åka på Halvans gamla tills vidare. De gick ju rätt okej förra vintern så jag lär ju vara grum när jag får en som är i rätt längd och ett par boots som inte är 2 storlekar för stora :)

Jag saknar Linn!

Byt pjäxor!

Det var ett tag sen sist. Sälen besöktes under ett par dagar och vi fick tag i en lägenhet att hyra privat jag och Micke.. En trea på 70kvadrat, inte illa alls.. Ska jobba på Snögubben. Pub och restaurang som ligger längst upp i Lindvallenbackarna så det blir snöskoter eller lift till jobbet om dagarna och stjärtlapp ner på kvällen.. Känner olika känslor inför det här med Sälen. En sida i mig vill inget annat än dit och helst i morgon medan den andra sidan vill stanna hemma i tryggheten och jobba helger på Tuppens då jag trivs som fisken i vattnet där. Är i allafall lovad att komma tillbaka till Tuppens i maj då vi kommer hem om inget annat står på tapeten..

Och sen har jag Tomas Fogdös ord i huvudet, han hade föreläsningen på en av introduktions dagarna i Sälen..
Byt pjäxor!
Var inte rädd för förändringar då dom ofta ger positiva resultat. Om det så är att flytta hemifrån eller om det är att prova ett nytt kaffemärke så var inte rädd för dom..
Han hade själv bytt pjäxor en gång under sin karriär som slalomåkare och detta hade hjälpt honom upp på elitnivå.. Därav uttrycket... Sjukt bra föreläsning appråpå.. Tomas Fogdö är för er som inte vet ett gammalt slalomproffs som skadade sig vid en träning och är idag förlamad från midjan och ned..

Det kommer hela tiden fram saker som hugger en i ryggen eller slår luften ur en. Människor man trodde man hade nära. Jag har sagt det förr. Människor man egentligen inte blir annat än besviken på men som man ändå ger nya chanser. Människor som står kvar i det som var och är rädd för att byta pjäxor och se på en utifrån andra perspektiv och människor som är rädd för att se med egna ögon, männsikor som är rädd för att bilda sig en egen uppfattning och människor som aldrig kommer kunna stå på egna ben.. De är kanske de människorna som har problem. ingen annan.

RSS 2.0