Tiden springer ifrån

Tiden går fort som sjutton, April månad lider mot sitt slut och det betyder Linnhemkomst och ett fint sistaapril firande. jag och Micke var och handlade idag, kylen är fylld med exotiska frukter, mat och alla tänkbara drinktillbehör då Micke fått bartender fnatt och ska testa alla tänkbara drinkar på rom och vodka samma kväll.
Att tiden går fort har väl både sina för och nackdelar. Det är skönt att se en nystart inom kort men det är inge vidare att mina mattelektioner snart är slut och jag har gjort hälften trots att jag tycker jag inte gör annat än räknar matte om dagarna. Jag får helt enkelt göra klart de som är kvar i höst, har jag tur hinner jag innan vi drar till Magaluf.

Jag tittar genom gamla bilder och dom gör ont långt in i själen, samtidigt som jag är världens lyckligaste tjej. Det går inte riktigt ihop men allt har sin mening, eller hur? Hur svårt det än är att se någon mening i vissa saker..

Jag måste också skriva en rad till Per, jag håller alla mina tummar och du ska veta att jag mår riktigt dåligt att jag inte stannade klockan halv 4 i lördags. Men hur kunde jag veta att du låg svårt skadad i bilen som jag såg en registreringsskylt av långt ute på åkern, trodde det var en släpvagn eller liknande, kunde inte ens ta ut konturerna av en bil i mörkret. Men det gör mig ont att du låg där i ytterligare en timme innan någon hittade dig.

Framtiden är lika underbar som sopad asfalt

Sommardäcken sitter på Helikoptern, tygskorna har sopad asfalt under, Terassen är redan välanvänd för iår och jag är lycklig och full av vårkänslor. Det känns som jag grävt ner allt gammalt nu, spolat bort det i vårfloden kanske eller rafsat ner det i en av rabatterna med vårlökar.
Jag har sagt det förr men snart är Linn hemma också. Det gör så mycket att ha henne nära. Det går inte beskriva men hon vet vad jag menar..
Sommaren ser bra ut med jobb, jobb och jobb. Inget annat direkt inplanerat just nu men det hinner komma. Coldplay i slutet av augusti kanske? det vore ett fint avslut på sommaren och en fin början på hösten.
Sen åker vi som sagt till magaluf den 5 september, kommer bli helt sjukt och det ser ut som vi är en rätt fin grupp just nu. Sen är frågan vad vi gör när vi kommer hem som utbildade bartenders? Blir det Cham? Avoriaz? Verbier? eller ska vi satsa på något helt annat? kanske inte ens Europa? Så skönt att inte ha något direkt planerat utan åka dit hjärtat säger. Det känns inte som att något kan hindra oss nu! Inte ens DU! Du är bortspolad.

Nu kör jag en Hjohlman och laddar med
Cher - Walking in Memphis


Och världen förtjänar inte dig

Ibland träffar man människor som förgyller. En människa som genom sin närvaro ger lugn och trygghet. En människa som ger dig styrka och energi. Jag känner en sådan människa. Som ger allt detta utan att hon ens försöker anstränga sig ger hon mig och resten av sin omgivning så mycket. Jag är så glad och uppskattar det så mycket att jag får vara en del av ditt liv och din vardag. Men det gör mig ont att inte alla människor i din omgivning tar del av det du ger, dom som inte uppskattar det du gör för dom. Men jag är desto lyckligare över att de finns människor som verkligen ser det du ger, människor som uppskattar det du gör för dom och människor som låter sig fyllas av den styrka och energi du ger och människor som försöker ge det tillbaka till dig även om du är stark i dig själv och kan stå på egna ben så måste du låta dig hjälpas. Ta mot den hand som sträcks ut för att hjälpa dig, när dina ben inte längre orkar bära så lovar jag dig att det är skönt att ha något att luta sig mot. En dag kommer du behöva det trots att du nog är den starkaste människan jag mött. Du har mitt fulla stöd och min kärlek.

Redo för att kasta flaskor på den vita stranden

Fortfarande förkyld som ett as och Vemdalen ställde vi in efter att ha tittat på vädret som lovade regn och mulet. Vädret hemma i Alfta såg mer lovande ut så vi kan steka på terassen istället som det känns. Spara lite pengar också till på köpet.
Vi hämtade ut H&M paketet idag, Micke är mer än redo för Magaluf med sina nya solglasögon, stråhatt och ett nytt linne. Jag längtar så jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att få dessa fem månader att gå fort.
Men snart kommer Linn hem och hon är bra att fördriva tid med.

Ett F för Frida på sin vad

Förkyld och febrig klev vi upp kvart i sex i morse, styrde helikoptern mot Bollnäs för att ta 06:40 tåget till Gävle. Frukost på Donken sen ett evigt väntande på tatueraren. Men han anlände till slut och nu har Micke sin tatuering på vaden, Sipuris bomärke. Släkten är samisk och det är det märket dom brände in på renarna för att markera att dom tillhörde Sipuri. Den blev riktigt snygg, ser ut som ett F i den så jag låtsas väl lite att de är för Frida. Vi fortsatte med storhandlande på Nian och Flanör. Micke blev ett par byxor, två linnen, ett bälte, en scarf och en tatuering rikare. Jag fick med mig tre kortärmade, en långärmad, leggings, en jeansjacka, saltvattenspray och massor med apoteksprodukter hem. En riktigt bra dag och kräftstjärtssalladen var som pricken över i. Nu blir det myskväll med alla spoteksprodukter och smörjning av tatueringen. På torsdag eller fredag väntar eventuellt Vemdalen så nu måste jag försöka kurera mig.
Jag längtar så jag dör efter Linn.
Familjen Sipuri är sugen på Bali nästa jul. Det vore något.

Mitt vackra


I Stråhatt på Magaluf

Det var mycket folk på Bonden i fredags, det är fint att sitta i garderoben en sådan kväll och jag hade feber också så jag kände inte för att shaka drinkar. Jag och Micke värmde upp inför kvällen med att spela Wii Mariokart hemma hos storebror och Maria. Var faktiskt en helt okej uppvärmning och man blev på fint humör.
Kröp i säng vid halv sex och var trött som få när vi kravlade oss upp vid elva tiden för att åka till Bollnäs och beställa ring, hittade en fin modell som nu ska smältas och bli i vittguld. Hann även in på Åhlens och Micke köpte ett par sjukt snygga leopardmönstrade solglasögon. Kom hem och satt på Altanen nere vid vattnet och njöt av vårvärmen och solen.
Blev taggade för Tranan trots tröttheten och begav oss hem till Lina. spelade Guitarhero och Mariokart på 64, Adam kom och vi begav oss till Tranan. Men jag har sagt det förr, tranan är inte längre vad tranan en gång var. Vi tröttnade vid 1 och gick till MAX..
Nu laddar vi inför sista april med grillning, bastu och lekar. Då är Linn hemma och bara det gör kvällen bra.
Men först är det lov med Gävletripp för tatuering och kanske fjällen, det verkar bli Vemdalen i såfall. Solen styr besluten som det verkar. Och snart kommer också ett fint HM paket. stråhatten kommer sitta fint på Micke på Magaluf.

Fina tider med läppstiftsmålade kinder

Skärtorsdag, undrar om det springer omkring massor med småtjejer i Knåda idag med hucklen på huvudena och läppstiftsmålade kinder. Det var fina tider, korgarna fulla med godis och pengar efter att man gett ett halvfult kort och önskat glad påsk.
Långfredag i morgon, det betydde angling förr om åren. Något hände och det blev liksom inte samma sak längre de där med ärtsoppa, punsch och vem som drog största gäddan. I år betyder långfredag mycket sömn för att ladda inför mycket folk på bonden. Inget är sig likt och jag vet inte riktigt vad jag tycker om vuxenlivet. Så många krav och måsten och det är inte lika enkelt som förut..
Vi var på Bonden igår, Quiz. En himla fin tillställning, igår var den speciell.. Så många minnen kom tillbaka och dom gjorde fruktansvärt ont. Den tiden var fantastisk, lika fantastisk som den är förbi. Kanske.

Och ute kvittrar fåglarna

Nu börjar våren ta fart igen, tygskorna sitter på fötterna och asfalten under dom är underbar. Hundbajset som tinar fram i alla möjliga färger är inte lika underbart men dom hör ändå våren till på sitt speciella sätt. De kan hända att de kommer en snödämp till men just nu känner jag mig så full av energi så att det inte skulle göra så mycket.
Man ser ett slut nu och jag längtar till den dagen då Micke står på balkongen och sjunger om studentens lyckliga dar. Sen slipper han den där skiten och all skit som hör den där skolan till. Jag ser hur sliten han är nu med skolan hela veckorna och jobb hela helgen. Fjällen på påsklovet behövs. För honom, för mig, för oss.

Jobb i sommar har löst sig, ska i allafall jobba en period inom äldreomsorgen som det ser ut nu, kan hända att de blir båda. Dom ringde idag och jag skulle höra av mig nästa vecka.
Pengarna till Magaluf är fixat, fick deklarationspapprena igår och jag kommer få tillbaka ganska mycket på skatten. Hur skönt som helst. Precis lagom till Magaluf andrabetalning ska betalas vid midsommar.

Var hos Tim igår som fyllde 17, god tårta och mys runt köksbordet med Chris och hela familjen Lundin/linngård utom Linn, det kändes lustigt men samtidigt så naturligt. Dom är lite av min familj också. Fina människor!

Efter kalas och tårta väntade ett par hårda timmar på bonden där vi hade storstädning, skurade golv med frätande medel och piasavasopen. Effektivt som sjutton och det blev riktigt bra. Efter städningen fick vi exotiskplanka och potatisgratäng och vi satt och myste några timmar in på natten. Micke skulle upp till klockan fem i morse för att åka till Trysil så vi lämnade bonden vid ett halv två så han i allafall skulle få några timmars sömn..

Det finns så mycket jag vill säga en människa där ute, men det räcker om jag säger att du kommer inte lyckas förstöra.
Fåglarna kvittrar

RSS 2.0